Detalii Proiect

Descrierea investitei

Parcul eolian va fi amplasat in extravilanul localitatii Trestenic, comuna Nalbant,  jud. Tulcea, in zona platoului inalt al localitatii (Dealul Cartalu), la circa 600 m fata de limita nordica a intravilanului, pe o parcela de teren cu suprafata de circa 70 ha, identificata prin F 12 EXTRAVILAN , T 4, P 41. Terenul face parte din domeniul privat al Consiliului Local Nalbant.

ENEX a dobandit dreptul de folosinta al terenului pe o perioada de 49 de ani, prin contractul de asociere nr. 3597/17.09.2007 incheiat cu consiliul local Nalbant.

Proiectul prevede valorificarea potentialului de energie regenerabila eoliana din zona prin realizarea unui parc eolian. Acesta va fi racordat la Sistemul Energetic National si energia produsa va fi injectata in sistem.

Caracteristicile parcului eolian:
• Turbine eoliene instalate – 5 turbine;
• Puterea totala instalata – max.15 MW;
• Durata de utilizare anuala a puterii instalate –  aproximativ 2925 ore/an;
• Numarul de locuri de munca nou create in perioada de implementare  – 20 persoane;
• Numarul de locuri de munca nou create dupa implementarea proiectului – 8 persoane;
• Energia produsa – peste 29.000 MWh/an; se vor putea alimenta anual cu energie electrica peste 5000 de gospodarii.

Investitia are la baza evaluarea potentialului eolian din zona, comandat la o firma cu expertiza, fiind realizate masuratori de vant si parametrii meteo pentru o perioada de 19 luni. Potentialul eolian si estimarea productiei de energie a parcului au fost calculate utilizand programe recunoscute la nivel international, WAsP si WINDFARMER.
 
Rezultatele obtinute au fost confruntate cu analiza datelor istorice inregistrate la cele mai apropiate statii meteo din zona. Analiza cost-beneficiu a evidentiat profitabilitatea si sustenabilitatea financiara a investitiei.
Altele din categoria Detalii Proiect:- Prezentare
- Descrierea investitei
- Obiectivul investitiei
- Beneficiarii investitei


 

Vizitatori:

Plin de energie!